10/10/2009

Bilalah Nak Kaya Raya Dapat Duit Nuffnang Beribu-ribu Sebulan Macam Kenny Sia?

Isk sengkek betul bulan ni. Dahla miskin, banyak plak benda malang jadi. Mengapakah malang nasib diriku ini.. (T_T)

Mari kita lihat rentetan kisah malang yang terjadi sehingga membawa kepada kemiskinan tuan punya blog ini:-

Layan..zaaassss

  1. Almari zip runtuh akibat muatan baju berlebihan. Terpaksa mengamuk kemas baju sorang-sorang sampai pukul 1 pagi.
  2. Kerana #1 terpaksa beli drawer baru. Lesson learned: Penggunaan almari zip dibanned untuk masa akan datang. $$$ melayang
  3. Basic toiletteries/amenities habis pada masa yang sama. $$$ melayang.
  4. (Duit) Raya. Enough said. Tapi anggap sebagai sedekah amal jariah.
  5. Customer visit to Ipoh. Dahulukan duit sendiri dahulu. Claim baru dapat hujung bulan. (T_T)
  6. Makan sampai gemuk. Kemudian stress dan panic sebab gemuk. Terpaksa enroll gym. $$$ melayang.
  7. Kasut belasahan pergi office rosak. Beli kasut baru. $$$ melayang.

Now tell me, how am I going to save money for my (still-undecidable-don't-know-if-our-parents-agreed-on-next-year) wedding at the rate I'm going?

*garu kepala*

4 comments:

d i y a n a said...

moose, lawak ahh. tapi kita dikategorikan sebagai org yg mmpnyai masalah yg sama.

Moose said...

tula kita serupa

*background song: kita serupa*

reena said...

Aku pun nak join the clubbbb. Dah la next gaji hujung bulan DEPAN. Huwaaaa!

Moose said...

mari marilah!!