18/01/2010

Theme? Apakah itu?

Mom is so comel. When I was home last weekend, she asked me this...

Mom: Dah fikir nak theme colour ape?

Me: Masa kahwin ke?

Mom: Tak, masa tunang.

Me: Aritu beli kain colour pink. H pakai baju melayu raya dia, colour pink salmon.

Mom: So, theme pink la ni? Mama kena pakai pink la? Tapi mama mana ada baju pink!

Me: Eh, bukan mama banyak baju pink ke? Tu baju pink bunga grey tu? Bukan pink?

Mom: Tu baju lama, baju 2 tahun lepas. Mama nak kena buat baju baru jugak la ni..Family H pakai warna apa?

Me: I don't know. H takde bagitau pape pun.

Mom: Papa pun kena beli baju melayu baru. Dia takde baju pink.

Me: Tak payah membazirlah. Pakai jela warna pape pun. As long as pakai baju. I don't care much.

Mom: Eh tak boleh, kena matching. Baru meriah.

Me: (eyes rolling) Hmm, ok.

See? Mak aku lagi excited ok. Not to say that I'm not tapi I find it weird that my parents are much eager than me. And the eagerness shows, that it freaks me out.


Is this somewhat normal?







P/s: The ring is done and ready to be picked up! Hiks, akak suka u'ols!

5 comments:

NahWaL said...

comel gile mak ko moose. ko ni , mana leh lain2 wana. haha. eh ko pakai pink, famili ko pakai pink, belah laki buatla wana lain2. grey ke. haha suke suke aku je..

Moose said...

sure kembang setaman dia dengar ko puji dia comel. lucky she didnt read my blog or knows that internet exists. matilah kutuk mak sendiri buta it. hihi. yes, i was thinking the same too. grey do compliments pink well. dahla aku tak suka pink and dahla grey tu fave colour aku. ye, aku memang suka colour boring2.

d i y a n a said...

yaaa. itu mmg normal. mak aku ada baju baru utk kahwin aku, lagi xbgtau aku. hahhaha.

Moose said...

oo ye ke..so kira normal la tu? hmm

NahWaL said...

santek woo. pink compliments grey and vice versa. naik gambar ko nanti. aku buat grey+purple belah laki. deep purple macam royal purple tue. tah tak tau outcome camne, lasak dia la tu belah dia. haha.

belah aku jugak tak sure nak wat wana apa. malas dah aku nak pk woi