26/09/2010

Ini Perempuan Jujur Sudah Menjadi Isteri

I never knew that when you read someone's blog, the mutual connection and passion that you have for blogging can blossom into a beautiful friendship. It can and did. I had it with Nawal. Then I got introduced to her equally amazing Soulsisters - Yaya, Huda and Lynda.

On Friday, Ini Perempuan Jujur finally became a wife to her beloved fiance. And about 30(?) bloggers were there to witness and celebrate their love.

Everything was so beautiful, magical and romantic. The dais was beautifully decorated with strings of jasmine. As I entered the house, the sweet smell of jasmine filled the whole house.






Dais and hantarans done by Haidar Rahman


Please excuse the poor quality pictures as your truly here forgot to bring her camera along.

I had so much fun meeting the girls. We chatted and laughed like we've known each other for so long when that's our first meeting.




Pernikahan Nawal & Firdaus from WIRAVISUALS on Vimeo.



Nawal & Firdaus - Bloggers Well Wishes from WIRAVISUALS on Vimeo.


I didn't have much of Nawal's picture during her solemnization. So I can't post much here. However I will upload some of the pictures during her Putrajaya's reception soon.

Walaupun dalam video ucapan bloggers tu I might come as makcik kepochi (as what H called me), trust me, it's the nervous that do the talking. Gila kau, tengah sibuk berborak dengan Eti, tetibe Lynda suruh kasi speech. Mengelabah akak kejap uols. Tu tak masuk dengan muka berpeluh-peluh lagi tu. Buruk gile!

Till then, Selamat Pengantin Baru Puan Nawal!

13 comments:

Vee said...

i heart the jasmine dais ;)

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

Lynda hanya menurut perintah Moose. HAHA. Nawal bilang, " Get all the bloggers on the speech" YES MAM!

admired kak haidar's creativity babe, dr bunga pahar weddign WLT sampailah this bootiful dais. harum semerbak.

Adda Shariff said...

indahnye wehh wedding nawal nih..tgk firdaus nyengih happy after akad buat aku menyengih jugak...so sweet la diorg nihh...n the bajus r so beautiful! OMG...!! bestnyee~~

♥ balkidz_hunny ♥ said...

okeh..I pun terharu tengok lynda n yaya punye feeling soulsisters itu :)
i tak sempat nak bagi wish sebab dah macam ramai kat situ kan..xpe2..I dah enterframe sebab sebut "to Nawal & Daus" HAHAHA..
btw, nice meeting u alls semua bloggers..macam tak caya jumpa ramai2 n chatting macam dah lame kenal kan??
Moose, u tinggi seperti yg I bayangkan :)

NahWaL said...

even daus cant believe we're so close , and all of us got to know each other through blogging. who wouldve known kan moose! thanks sooo much!! and my parents laughed their heads off bila dengar speech kau. lagi sekali kitorang pasang kat rumah. haha lawak gile oke!! thanks for the gift! malam tadi dah bukak!!!

i love you guys so much! bukan u and ss je, but semua2. thanks guys for making it memorable!! i h ope we always keep in touch!!! MWAXK!!!

Nurulhuda|Adlie said...

haha. kelakar tau moose ni. tp sebak jugalah tgk walaupun kelakar2 korang bg speech. haha.

sukaaaaaaaaaaaaa sgt!!

idayusof said...

heee, me mmg x pandai bagi ucapan. so bile korang2 dok depan vidoecam, acik lari jauh2 sbb nnt akan jadi mcm badut sket.

but it was nice to see u Moose. insyaAllah nnt jumpe lagi okei. :)

Moose said...

vee:
the dais is so much beautiful than in picture.

lynda:
ko mengikut arahan dan memberi arahan last minit. klo ko ckp awl2 dr mase tgh kecoh2 kt khemah lagi kan senang. bolehlah aku mentally prepared kan aku punye speech kan.

adda:
baju nawal sgt cantik! suka sangat. daus pun lepas nikah muka tersenyum bangga tak bleh blah. haha

NahWaL said...

hahah moose!!! dauh lega tu!

Moose said...

balkidz:
tinggi sebab pakai heels je. haha. it was so much fun jumpa semua orang ari jumaat tu.

nawal:
malu aku tau. tak sangka abg wira nak letak speech bengong aku ntahapehape tu. haikal gelakkan aku siot. macam makcik kepochi katenye. cissss. tapi speech pakcik yem lagi best! bersungguh2 kitorg gelak.

and yes, who would've thought. blog yang connectkan kite semua. i will cherish and treasure the friendship forever.

Moose said...

huda:
klo ko ade sure lagi best mek. tapi dapat kecoh2 dgn ko sabtu malam tu okla walaupun kejap. lepas ni ko takleh ckp aku tak kecoh2 dgn ko lg kan..

yus:
yes it was nice meeting u and insyaallah nanti bila2 kita jumpa lagi. tapi tak aci tau tak kasi speech.

harzharun said...

ttanya2..sapa gerangan cik moose yg sering disebut ini...nmpk dlm video ada link, terus dtg sini tau..nice knowing ya..

farra8979 said...

nice wedding n nice pic.. bestnye sbb menambah kenalan..

btw, selamat pengantin br kepada pengantin.. ^_^