15/10/2010

Eins.Zwei.Drei.Vier.Funf (UPDATE)

Latest update:

At about 1.30 am, 16 October 2010, Taufiq Shariff passed away because of brain tumor at Ampang Puteri Hospital.

Al-Fatihah.


--------------------------------------------------------

Fellow ALGians and talented photographer Taufiq Shariff or Topek is diagnosed with brain tumor. According to sources, he will undergoes an operation tomorrow and has 60% chance of surviving. Otherwise, he has few weeks left. Please pray for his well being and forgive his wrong doings.

Thanks.

Eins.


I love Fridays.

Because only on Fridays, I have extra 30 minutes lunch breaks. Awesome.

Because I get to see and huuhaa with my darling Fiance till late night without him complaining about having to call in the night early. He's such a baby. Tido 10 jam sehari. Pfffttt.

Because I can not to concentrate so much doing work.

All because it's a Friday.

Best kan??

I fricking love Fridays.

Zwei.

It's my 7th months with the company. Within that period, about 7 people have left the company. Good, now I feel very insecure. Maybe. A while ago, another staff was screaming with glee. Because she finally get what she wished for. To get out from here. And that wish has been around for 8 years.

Shit.

Where's my resume?

Drei.

For the first time in 7 months, I had a teh tarik lepaking session with my colleagues. All boys and they're so fun to hang out with. I normally bonded well with the guys compare to girls because I'm awesome like that, haha eerrr, I dunno. Yang penting aku bukan jenis gedik menggeletis ya Rabbi meluatnya. I think guys are more fun to hang-out with because they make silly jokes yang I'm more inclined to. Hehehe.

But that doesn't mean that I don't like hanging out with girls. I love girly stuffs too. Ok, maybe not pink. But make-up, handbags, shoes, clothes, gossips. Bring it on, I can take it.

Vier.

I got woken up at 3am last night due to bunyi kucing mengawan. Seriously, kuat nak mampus sampai aku yang dekat tingkat 1 ni boleh dengar bunyi kucing tu as if the cat was just beside my ear.


!($@$%&@*/?!! WTF??!!! Blardyvostok @#^*&@$)&*(!. Sheisse. $$%$%!$$*%$!%^&.

Auuuuuuuuwwwwwwwwwwwww. Meeeeeeeooooooooowwwwww. Uuuuuuuuuuu.

*Bunyi baling periuk*

Senyap.

Go back to sleep.

To my defense, it was not me who threw the periuk ok.

Funf.

Did I tell you how much I love Fridays?

9 comments:

reena said...

TGIF! Boys lagi fun lepak sama2. Even baru kenal or tak kenal sangat pun ok je. Tapi kalau nak lepak dgn girls i memilih skit. Dgn close/best friends je i selesa.

nowicannotspeak said...

Sechs
Ich hab Deutsch schon vergessen.. moose! ko pegi tak alumni minggu dpan?

AnEs said...

ramai orang suke friday mo0se!and true, tak sume yang hang out with boys itu gedik dan geletis..silly jokes go0d for soul jugak..haha

Moose said...

reena:
yes, boys lagi senang nak mesra dgn org baru compared with girls. i dunno but i always feel that way la. senang je nak click dgn budak laki ni.

saleha:
hahahaha. sieben. mir ist auch genauso. muss mehr üben und üben! aku pegi alumni tu. haikal siap tolong register kan untuk aku lagi. ade invitation kad DAD ni haa. ko pegi tak? jom la pegi. tetibe buat reunion ALG5 plak kan..

anes:
tula. lawak bodoh ni memang best. haha. tapi klo terlampau bodoh pun tak best gak. rase nak lempang je lepas tu. hahaha

fika79 said...

hahahah..dr jumaat, aku suka payday or scholarship day!!eheh..
aku pun suka lepak ngan budak lelaki..besides kat KArlsruhe ni mmg byk lelaki pun..(tu yg jadi peminat bola, gamers dan sbgnya..)hohoho..sib baik anakku lelaki..

Moose said...

fika;
payday hanyalah sebulan sekali. yang tu harus la suka jugak. tapi nak tiap2 minggu, jumaat la.

aku taktau pun ko dah ade anak! nampak muda remaja gitu. anak ko bawak sekali kat deutschland ke? yup, lepak dengan boys best esp. kalau jalan2. tetibe rase cam selamat sebab diorang over protective gile.

sumpit said...

innalillah.....
al-fatihah.

s h e d a said...

Thank u for the blog entry
Sedekahkan al-fatihah ye
Rest in peace, Taufiq Shariff

cik senah said...

bunyi kucing mengawan..?? errmm.. kat umah cik senah ada sekoq.. tp, bkn kucing cik senah.. kucing adik susuan cik senahh.. :(

time cik senah makan ka.. minum ka.. tgk tv ka..mandi ka.. dan masa cik senah nak tidoq punn cik senah kena dengaq sora kucing adik cik senah niee.. sakitnya hati.. kadang2 rasa mcm nak cekik2 ja kucing tuee.. dan baling ke bawah daripada balkoni.. hahha... gila kejam!!

p/s : yg cik seanh buat adalah.. ligan kucing tue satu rumah dan tibai ngan hanger besi saiz giant! baghu sengap skitttt..!! haha.. kalau bunyik lagik.. langkah di atas diulang semula.. sampai tiada lagik bunyi menyakitkan hatiiii! :P


kepada pecinta kucing..cik senah bkn benci binantang.. cuma cik senah tak suka bising2.. itu saja.. kalau cik senah ada anak punn cik senah tibai ngan hanger jugak okeyyy (jika buat nakai arr.. kalau tak nakai.. cik senah tak tiba laaaaa.... :)