13/10/2009

Entri Yang Tajuk Dia Aku Pun Taktau Nak Letak Apa

Malasnya nak update blog. Tapi terpaksa demi untuk dapat duit Nuffnag beribu-ribu. Gituh! Ok, kerana mood malas tapi mahu melanda, kita update blog ni pin-point feeling-feeling ala-ala Tun Dr. Mahathir boleh? *matilah perasan*




  • Lepas raya, kerja banyak nak mati. Tapi tak mati pun masa buat kerja. Hari-hari balik pun pukul 9 malam. Takde life sungguh tapi akak suka je!
  • Lepas closing date tender, graf kesibukan bekerja menurun secara mendadak. Hence explain why I have the time to update this blog.
  • Minggu depan ada major presentation on one of the products. Terima kasih mulut takde insurans! *nada sarkastik*
  • Sebab taknak jadi macam gambar bawah ni, hari ahad aritu sanggup meredah jem pergi Bangsar untuk buat threading. Murah sangat u'ols. RM 5 je. Kedai tu opposite Bangsar Village II, satu area dengan Nirwana Maju Banana Leaf Curry. Tapi diorg setakat threading sajorrk. Takde re/shaping eyebrow ke ape. Tak macam saloon Pakistan kat Frankfurt yang aku pergi dulu. Amboi nak demand plak. Dahla tempat cik murs sajork.



  • Sebelum


    Selepas

    *matilah berangan terus jadi Megan Fox kekdahnya lepas tu*


  • My boyfriend hasn't proposed to me (yet) but we've already talked about how our wedding should be (dalam erti kata lain, dua-dua pun berangan) It should be simple, classy, intimate and affordable. Yes, affordable. Takde gunanya kahwin grand bagai buat dekat hotel amik wedding planner tapi buat personal loan/guna duit mak-bapak. Opps siapa ntah taktau. If possible I will not and do not want any barang-barang hantaran and so does he. Just our wedding bands, mas kahwin and tafsir Quran as a starter for our marriage life. I will received a undisclosed amount of wang hantaran known only to me, him and our nuclear family. Kalau ikutkan hati, jemputan pun shall be not more of 200 people. Tapi kenduri kahwin melayu, mau bermasam-muka tak bertegur-sapa tujuh keturunan kalau 4-pupu sebelah tok nek, orang 1 kampung tak dijemput makan free kenduri.

  • Dalam erti kata lain, aku malas nak fikir and behave like a typical bride. I don't like anything cliche and don't want to be bother about benda remeh temeh macam bunga pahar (tak) matched with mini pelamin ke, souvenier VIP berapa biji nak beli, mini pelamin nak taruk pom-pom ke lampu liplap. Gituh! Verangan diva very der vass la sangat aku ni.

Ape lagi nak mengomen kat sini. Ntah tu je kot. Cukup-cukupla. Nak buat-buat macam ade kerja ni.

6 comments:

d i y a n a said...

hahahha.

1. gilabadakpunyaperasan moose ni.

2.Bangsar dekat sangat dgn tpt keje aku. huhuhu.

3. Nuffnang punya pertandingan tu kene buat apa?Update blog harihari ke?

Moose said...

1. skali skala, bagi la chance

2. oh yeke. taktau pun?

3. update slalu = (hopefully) byk org baca = duit nuffnang pun bertambah-tambah

reena said...

Hey, u 200 kira byk gak. I budget nak panggil 100 or 150 org je. Like u said, i want a very close & intimate wedding too just for my close family, friends & blog readers.

Moose said...

tapi not to our family la kan. when i said i nak jemput 200, terus parents i cakap kalau kenduri kat KL buat kat hotel bolehlah jemput orang banyak tu, kita duduk dekat kampung, nanti orang cakap apa bla-bla, prok prek prok prek. My german colleague kawin jemput 60 ppl je, 100 is considered lavish wedding already for them tapi for us, kalau not more than 500 tu macam orang takda sedara-mara je

d i y a n a said...

Hahaha. Memang, but jemput 300 kad times by 2= 600 orang. Itupun ada yg tak dijemput jugak. So kalau nak sepp buat time raya. Sure sepp and tak pakai banyak duit.

huhuhu.

Moose said...

haha buat time posa lagi la best. tapi tk best untuk pengantin. hiks