06/10/2010

Gila!

Lagi 80 hari!!! GILA.

Can you believe it? Another 2 months and 2 days to go. Tapi invitation card belum buat lagi. Silalah nangis dan panik sekarang!

But honestly, my heart can't really take it anymore la nak panik tak tentu pasal ni. Macam dah phase redha je?

---------------------------------------------------------------------------------

My future SIL has been admitted to hospital because of gallstone since last Sunday. She will be discharged tomorrow, insya Allah.

Kak D, I pray for your speedy recovery. Insya Allah.

---------------------------------------------------------------------------------

The decision to have a videographer during our nikah and H's reception is a last minute one, I tell you. We decided not to have any videographer at first, but I can't remember what made us change our mind. Once we did, I frantically been email-ing every videographer and bride-to-be bloggers that I know, asking for their recommendation and quotation.

We viewed and narrow down our search to 2 potential videographer. My favourite of the lot was sadly not available.

Lepas tu we emailed another one, who took the longest time to revert back to our inquiries. Fiance even called and SMS-ed him but he took quite some time to reply. I had my panic moment. Ye la, videographer is a sought after person nowadays. I can't bear the thought of losing him to someone else.

Yesterday, masa browsing FB, tiba-tiba I had this urge and feeling untuk bukak CST Production punya page. Lepas tu jeng jeng jeng, CST was having their promotion. I emailed H regarding this, whether we wanna try out our luck since we haven't book any videographer yet.

So I called and talked to them. The deal was real. No hidden charge and they willing to go anywhere. I was hooked and promised to call them back after I consult with my fiance. H agreed and ask if his date is still available. After doing rough calculation and comparing with the videographer that we initially had in mind, CST's offer was too good to pass.

I picked up the phone and dialed their number. And the rest is history.

I believe this is part of rezeki orang nak kahwin and everything happens for a reason. I mean, kalau our first choice videographer tu available, of course kitorang dah book kan? Knowing me, I so loathe any last minute work, changes or decision. Semua benda pun nak buat pantas-pantas. So there. Rezeki. Alhamdulillah. Syukur.

Lepas ni kena practice senyum gelak-gelak, tunduk malu-malu bak kata Nawal. All in all, kena practice jadi perempuan Melayu terakhir.


Vanidah Imran, eat your heart out, ok!

HAHA.


Aku (s)excited boleh?

25 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

ko tulis mcm ni pun aku rasa nak gila sekali, jangan jadi nobita moose, wake up wake up!!! gear gostan, eh salah gear paling laju. hehe.

Squarecut Ring said...

OMG...rupe2nye same erk date nikah kite? *_* I pun dah naik hape dah ni bnyk mende xbuat lagi.. *_*

si kecil said...

baca pun aku dah panic. jgn panic. nanti tak leh pikir. perlu smart n pantas.

Zetty said...

bagus idea prektis gaya wanita melayu terakhir tu. sila amalkan depan cermin 10 minit sebelum gi kerja ngan 10 minit sebelum tido.

takpun kan, suruh member record guna henpon...lagik real prektis tu. hehehe.

all the best!

sumpit said...

sabar sabar.
dua bulan tu byk lg masa, aku rasanya, kalu ko tak plan nak diy everything mcm my family.
dah dpt cst tu, start la practise skarang, jgn jd kayu mcm aku dah *chesss, nyesal aku tak practise malu2 kucing awal2*

Cik Belle said...

Yeay!! sempat grab promo eyh moose? memang berbaloi i tell u! =)

Sarah Abd Rahim said...

OMG Moose!! You got CST for your wedding?? I would've died and rolled over to have them for ours, sadly they were already booked. But good on you babe! Seriously pscyhed for you! =D

NahWaL said...

seksites siottttttttttt wa cakap sama luuuu. lu cepat p praktis depan cerminnnnnn, wa gerenti jamin (dah gerenti, jamin lagi) lu mesti cun punyerlah! jangan risau lah!!!!

vanida who!? lepas ni, mustaza imran. make way make way!

nuptiles said...

bestnyaa dpt CST..........
alhamdulillah rezki org nak kawin....hehe :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

HAHA. dun panic. rileks tapi sila pakai seat belt, masuk gear turbo utk kelajuan max :)
ohh..jgn lupa sila hari2 dok depan cermin dan berlatih senyum malum2kucim :) i pun (s)exxxxsited lebeh nie... :)

hical_83 said...

jgn jadi ppuan mlayu terakhir time sanding je..jadi permanent laaaaagi bagus...

nowicannotspeak said...

best giler dpt cst!! ah jeles jeles.. haha. babe.. asal ko kate lg 2 bln 2 hari? ko nikah brape hb sbenanye? i thot ko nikah 24th kan?

♥Just You And I♥ said...

salam moose, syafa baca pun dah rasa panic banyak...huhu teringat kan banyak benda tak settle lagi.huhu berpeluh dah ni.

wedding card,u still ada masa.yg lama tu just tunggu artwork.byk vendor skrg.cari pelan2 ok...

cst huhu sgt jeles ok!syafa pun ngah cari videographer tapi still tak jumpa kat penang ni huhu...nak senyom

Moose said...

huda:
panik2 tapi dok relaks camtu je. haha.

SR:
my nikah date is 25.12. tula makin dekat dengan date makin banyak benda tak setel lagi. benci!

nasrah:
haha. tu la kena buat segala benda cepat2 ni

Moose said...

zetty:
lepas tu buat ala2 documentary kan. perjalanan menjadi seorang perempuan melayu terakhir. kalah datin normala samsudin uols. tahun depan boleh apply masuk gadis melayu. apakah? haha

sumpit:
haha. omg. terasa poyo lak plak aku nak berpraktis segala. aku pun rasa dlm masa 2 bulan ni banyak benda boleh settle. insya Allah.

cik belle:
haah. alhamdulillah sempat. masa call tu memang redha je. cam quite surprise la plak that the date still available. ko dapat grab gak ke?

Moose said...

sarah;
thanks sarah! i am so over the moon when the confirm my booking. still can't believe the fact that my date is still available for them when it's 2 months shy away. but it's what i called rezeki. and to grab their promotional price is even more unbelievable!

nawal;
rempit siot pakai wa lu wa lu. haha. wa seksited gile bai. wa rase nak bawak moto sambil wheelie. haha

mustaza imran tak kena la bai. hek eleh.. (gaya rempit)

Moose said...

nuptiles;
tula.rezeki nak kawin kan? hehe

balkidz:
omg. terasa poyo nak praktis. haha

hical:
sadap. haha

saleha:
eh silap. patut lagi 2 bulan 20 hari. tertinggal 0. ok malas nak edit. okthanksbye. haha

Moose said...

saleha:
aku nikah 25.12. sama date dengan kenduri. plan asal nak nikah 24.12 tapi biaselah nak save budget so kene tukar plan.

just you and I:
try tunggu the next cst punya promotion.

mumpir said...

got ur link fr nawal :)
wishing u a blessful marriage. i enjoy seeing the joys of B2B and the beautiful stuffs in a wedding :)
just curious how is 2 months equal to 78days? :)
btw i saw nawal's cst. surely ur cst wil turn just as good.

oh ya how does a moose sound like? ;)

nizabeba said...

wowww, CST tuh..besnye weh..haha~ congrats babe!! pasni kne slalu stalk CST la klo dorg ade wat promo lg..hehe

missbutterfly said...

hah??cst willing to go anywhere without any charges??mcmana aku taktauuu!!!demm! u r soo damn lucky bebb!! ok.prektis skrg!jgn jd mcm makcik mcm video ucapan blogger nawal tu.HEHEEE :D

Moose said...

jaja:
bukan without ANY charges la but NO HIDDEN charges. maksudnya the normal outstation charge, mileage rate blablabla tu ade la. takdela hidden cam tetibe die charge itu ini tak tentu pasal

fika79 said...

hahah..aku tak tahan ayat bab practice tuh!!takper ko cukup ayu hoccay!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

moose, nanti aku nak mencapab kat video kau boleh kan? HAHAHA

Moose said...

fika79
tula practice jgn tak practice

balkidz:
takde masalah. tapi kena datang la masa nikah. haha. aku amik cst untuk nikah je. tapi nikah is a close event. camno? hehe